Van Morrison lokt veel volk naar Gent Jazz

Van Morrison heeft de voorlaatste avond van Gent Jazz afgesloten met een sterk concert. Het publiek aan de Bijloke kreeg waarvoor het gekomen was. De swingende Van Morrison bracht een breed palet van nummers uit zijn rijke catalogus.

De Noord-Ierse zanger Van Morrison was in Gent erg goed bij stem, maar zoals steeds kort van stof. Hij had van bij het begin van het concert de volle tent mee met een uitgesponnen "Baby please don't go".

Zijn band wisselde als een volleerd balorkest moeiteloos van jazz over soul naar swing. Klassiekers als "Whenever god shines his light" of "By his grace" passeerden de revue. "Moondance" kreeg een uitgebreide jazzbewerking.

Met een mooi "It's all over now baby blue" bracht Morrison zijn generatiegenoot Bob Dylan in herinnering. Afsluiten deed de groep met een stomend "Gloria".

Eerder op de avond werd het festival geopend door het Belgische Bony King en de Ginger Baker Jazz Confusion (foto). Gent Jazz is zaterdag aan zijn laatste festivaldag toe, met onder meer Neneh Cherry en Gregory Porter. Ook al zijn er nog geen bezoekerscijfers bekend, het lijkt opnieuw een succesvolle editie te worden met crooner Tony Bennett en Lady Gaga als opgemerkte gasten tijdens het eerste weekend.