Veroordeelde Amerikaanse oppas uitgeleverd aan ons land

Een Amerikaanse oppas die twee jaar geleden door het Brugse gerecht werd veroordeeld voor de mishandeling van een pasgeboren tweeling in Knokke, is aan ons land uitgeleverd. De vrouw vluchtte na de feiten naar de VS. Ze heeft verzet aangetekend tegen haar veroordeling in ons land, waardoor ze mogelijk een nieuw proces krijgt.

De Amerikaanse oppas zit sinds dinsdag in de gevangenis in Brugge, meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan VRT Nieuws.

De 34-jarige vrouw is afkomstig uit de Amerikaanse staat Utah en werd in de zomer van 2011 aangenomen als oppas voor een pasgeboren tweeling in Knokke. Kort nadien bleken de vier polsen van beide baby's gebroken. Ook aan de armen en enkels hadden de baby's breuken opgelopen.

Gevlucht

De oppas werd meteen verdacht, maar ze wist uit de handen van het gerecht te blijven door in allerijl op een vliegtuig naar Los Angeles te stappen.

Terug in de Verenigde Staten maakte de vrouw zich schuldig aan gelijkaardige feiten. Ze brak de armpjes en beentjes van een tweeling. Een Amerikaanse rechter veroordeelde haar daarvoor in 2013 tot vijf jaar voorwaardelijk.

In ons land werd ze in datzelfde jaar bij verstek tot 4 jaar cel veroordeeld. Nu is de vrouw uitgeleverd aan ons land en heeft ze verzet aangetekend tegen haar veroordeling. Als dat verzet aanvaard wordt, wordt haar proces in ons land overgedaan.