Versmalde rijstroken op E19 in Mechelen

Op de E19 moet het verkeer bij Mechelen in de richting van Brussel sinds vanmorgen over twee rijstroken. In de richting van Antwerpen is dat al een hele week. Vanaf maandag wordt het wegdek richting Antwerpen vernieuwd, en vannacht is al begonnen met de voorbereiding.

Op de E19 tussen Mechelen-Zuid en Rumst wordt het wegdek vernieuwd. Maandag werd al gestart met voorbereidende werken, afgelopen nacht ging het nog een stapje verder. "Vannacht zijn betonnen rijbaanafscheidingen geplaatst op de E19 in de richting van Brussel", zegt Jef Schoenmaeckers van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Die moeten het verkeer richting Brussel en richting Antwerpen van elkaar scheiden."

"Nog niet alle betonblokken zijn geplaatst, in de nacht van vrijdag op zaterdag zullen we hier nog aan verder werken. Dat betekent dus ook dat de komende nacht maar 1 rijstrook richting Brussel vrij is. Morgenvroeg en de rest van de werken zullen dat 2 versmalde rijstroken zijn."

Vanaf volgende week maandag wordt al het verkeer richting Antwerpen door de middenberm naar de rijrichting Brussel geleid en kan begonnen worden met de wegenwerken van fase 2.

De werken aan de E19 tussen Mechelen-Zuid en Rumst zullen nog tot 14 augustus duren. Automobilisten houden in beide richtingen best rekening met ernstige hinder. Het Verkeerscentrum raadt aan om voor de A12 te kiezen als alternatief. Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.