Vrouw Depp moet zich verantwoorden voor illegale hondensmokkel

Amber Heard, de vrouw van de Amerikaanse acteur Johnny Depp, wordt in Australië beschuldigd van illegale hondensmokkel. Op 7 september moet ze voor een rechter in Queensland verschijnen omdat ze dit voorjaar hun honden Pistol en Boo illegaal Australië binnengebracht heeft.

Heard riskeert een zware boete en een celstraf van meer dan 10 jaar. Depp was in Australië voor de opnames van "Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales". Heard smokkelde de Yorkshireterriërs binnen met een privéjet. De honden werden niet aangegeven bij de douane.

Australië hanteert strikte regels om dieren te importeren in de hoop ziektes zoals hondsdolheid buiten de grenzen te houden en maakte geen uitzondering voor het Hollywoodkoppel. De honden hadden eerste geruime tijd in quarantaine moeten verblijven voor ze het land binnen hadden mogen komen, klonk het.

Het is niet duidelijk waarom enkel Heard zich moet verantwoorden en Depp niet. Heard gaf eerder commentaar op de manier waarop de zaak was afgehandeld (er werd gedreigd met het afmaken van de honden, nvdr) en gaf aan dat ze niet zou terugkeren naar Australië. Of Heard zelf in de rechtbank aanwezig zal zijn op 7 september, is dan ook onzeker.