"Als mijn kleren goed zitten, voel ik me des te beter"

Als Nate Archibald charmeerde Chace Crawford tussen 2007 en 2012 de vrouwelijke fanbasis van "Gossip girl". Met gemak sierde hij magazinecovers en zijn sober ogende kledingstijl maakte hem tot een voorbeeld van hoe hedendaagse jongeren er zonder overdaad toch stijlvol kunnen uitzien. Vandaag wordt het mode-icoon 30.

"En of ik me voor mode interesseer. Als je deel wil uitmaken van de Amerikaanse filmindustrie, wordt dat zelfs verwacht, dat je er toch een beetje van kent. Het is bijna een verplichting voor acteurs. Je moet je immers voortdurend ergens verkopen", aldus Crawford in september 2010 in het mannenblad GQ Magazine.

"Maar ik geniet daarvan, om bijvoorbeeld een perfect zittend maatpak te dragen. Als mijn kleren goed zitten, voel ik me des te beter."

"Ik hou me niet aan regeltjes. Ik volg gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Een stylist heb ik daarvoor niet nodig."

In ieder geval is hij intussen uitgegroeid tot een "mode-icoon", een voorbeeld voor andere mannen die zich eigentijds en toch stijlvol willen kleden. Zo besloot Fashion Beans, een lifestylewebsite voor mannen: "De manier waarop Crawford zich kleedt is vrij simpel, en toch is er goed over nagedacht. Het is een stijl die hem ligt en de kleren die hij draagt versterken zijn zelfvertrouwen. Hij kleedt zich zoals de man uit de straat en dat geeft hem juist zo’n voorbeeldfunctie."

Dat Crawford er alvast makkelijk in slaagt de aandacht te trekken op rode lopers, moge blijken uit volgende selectie:

In louter "shades of grey" van de Amerikaanse designer John Varvatos verscheen Crawford in 2009 op de "Teen Choice Awards". "Hij is helemaal klaar om "Footloose" te gaan", concludeerde People.

In 2012 liet Crawford zich tijdens het MET Gala van zijn mooiste kant zien door zich van top tot teen te kleden in ontwerpen van de Amerikaanse designer Kenneth Cole, die startte als schoenmaker.

"Alleen echte mannen komen ermee weg om geen das te dragen", concludeerde Hollywood Crush bij het zien van Crawford in een D&G-outfit tijdens de uitreiking van de Video Music Awards van MTV in 2009.

Opnieuw D&G in 2011, toen Crawford aanwezig was op de uitreiking van de Country Music Awards. "En hij heeft zelfs zijn haar gestileerd", aldus nieuwswebsite The Intell.

Zijn kleren werden op de blauwe loper van het Governors Ball Music Festival als "ietwat sjofel" omschreven, maar Crawford kwam er met gemak mee weg.

Chace Crawford is momenteel bezig met de opnames van de nieuwe tv-serie "Blood and oil", die door ABC vanaf eind september wordt uitgezonden. Naast Crawford spelen ook Don Johnson ("Miami vice"), Scott Michael Foster ("Californication") en fotomodel Amber Valetta een belangrijke rol in de serie.

lees ook