Gent Jazz Festival beleeft een recordeditie

De organisatoren van Gent Jazz Festival (10-18 juli) hebben 38.000 bezoekers over de vloer gekregen de voorbije dagen. "Het is een recordeditie met voor het eerst vijf uitverkochte festivaldagen", meldt Bertrand Flamang.

De organisatoren van Gent Jazz Festival hebben een geslaagde 14e editie van het festival achter de rug. Wanneer Gregory Porter vanavond de laatste noten heeft gespeeld, zullen 38.000 mensen een avond op het festival hebben doorgebracht.

De optredens van Tony Bennett & Lady Gaga, Zaz, Rodrigo & Gabriela (foto), Van Morrison en Gregory Porter waren helemaal uitverkocht.

"De troeven van de Bijlokesite konden dit jaar eindelijk helemaal geïntegreerd worden in het festivalconcept. Dank zij het gebruik van de tuinen achteraan hebben we een uiterst gezellig kader kunnen creëren. De 15e editie volgend jaar wordt een heel groot feest", meldt Flamang.

De organisator spreekt ook van een uitzonderlijke editie op muzikaal vlak. "Geen enkele groep ontgoochelde. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren Charles Lloyd Quartet, Gary Clark Jr. en Van Morrison", besluit Flamang.