Germanwings: Nabestaanden slachtoffers weigeren vergoeding

De nabestaanden van de slachtoffers van de Germanwings-ramp weigeren de 25.000 euro smartengeld voor het verlies van hun familieleden die Lufthansa hen heeft geboden. Dat heeft een advocaat van de nabestaanden zaterdag gezegd.

De schadevergoeding van 25.000 euro zou bovenop de 50.000 euro noodhulp komen die Lufthansa meteen na de ramp per slachtoffer aan de nabestaanden betaalde.

Advocaat Elmaer Giemulla, die 36 families van overledenen vertegenwoordigt, liet aan de luchtvaartmaatschappij weten dat de vergoeding onvoldoende hoog is en dat 100.000 euro een juister bedrag zou zijn.

De Airbus van de dochtermaatschappij van Lufthansa stortte op 24 maart op de terugweg van Barcelona naar Düsseldorf in de Franse Alpen te pletter, nadat de copiloot een daalvlucht had ingezet. Alle 150 inzittenden kwamen daarbij om.