Opvallend meer wildplassers en 100.000 bezoekers in Gent

De eerste dag van de Gentse Feesten heeft gisteren ruim 100.000 bezoekers naar de Arteveldestad gelokt. Dat schat het Gentse stadsbestuur. "Het was een gezellige, rustige avond met een goede opkomst en zonder noemenswaardige incidenten", zegt feestenburgemeester Christophe Peeters. Ondanks extra sanitair en verdubbelde GAS-boetes zijn er tijdens de eerste dag en nacht wel vijf keer meer wildplassers betrapt.

"Er waren op vrijdag veel Gentenaars op stap. Het is jammer dat er volk afgedropen is na een stevige regenbui rond 23 uur, maar daarna is alles weer op gang gekomen. Er waren ruim 100.000 bezoekers en De Lijn heeft ook meer reizigers vervoerd", aldus Peeters.

De politie schreef tijdens de eerste dag en nacht 79 GAS-boetes uit voor wildplassen. "Vorig jaar waren er in dezelfde periode maar 16 wildplassers. Het cijfer ligt gevoelig hoger ondanks het feit dat we het sanitair uitgebreid hebben en de GAS-boetes verdubbeld zijn tot 120 euro."

"Dit jaar zijn er 31 wildplassers betrapt in de feestkern en 48 daarbuiten. Iemand heeft zelfs tegen de politiekazerne geplast. Het verbaast ons en we blijven kort op de bal spelen en streng optreden", zegt woordvoerder Manuel Gonzalez van de Gentse lokale politie.