Politiewagen botst tegen huis in Sint-Pieters-Leeuw

Op de Galgstraat is deze nacht een politiewagen na een aanrijding met een andere auto ingereden op de gevel van een woning. Er vielen twee licht gewonden. De woning moest gestut worden. Het politievoertuig zou deel nemen aan de defilé voor de nationale feestdag.

Omdat er geen getuigen zijn is het nog niet duidelijk hoe het ongeval gebeurde. De politie-inspecteur was een collega gaan afzetten bij een uitslaande brand van een appartement in de Groot-Bijgaardenstraat en was op de terugweg naar het commissariaat. Aan het kruispunt met de Leunensstraat kwam het politievoertuig in aanrijding met een andere personenwagen. Het politievoertuig knalde enkele tientallen meters verder tegen de hoek van de gevel van een woning.

De politie-inspecteur liep lichte verwoningen op. In de personenwagen zaten een man en een vrouw. De dame, die zwanger is, werd evenals de inspecteur naar het ziekenhuis gevoerd.

De civiele bescherming kwam de brandweer helpen bij het stutten van de woning waarvan de hoekmuur weggeslagen werd. De gasmaatschappij kwam ook ter plaatse omdat er een gasbuis in de woning geraakt was. De bewoner wordt opgevangen door familie.

Het politievoertuig was het eerste dat de striping van de politiezone Zennevallei droeg. De wagen zou deel nemen aan de defilé voor de nationale feestdag. Daar zal er nu een vervangwagen voor moeten gezocht worden.

Bij de brand in de Groot-Bijaardenstraat is er een appartement uitgebrand. Er vielen geen gewonden. Voor de bewoners is er opvang gevonden.