Vijfde slachtoffer na schietpartij in Chattanooga

De dodentol van de schietpartij bij twee legergebouwen in de Verenigde Staten vorige donderdag is opgelopen. Een vijfde militair is overleden aan zijn verwondingen. De 24-jarige schutter werd donderdag ook doodgeschoten door de politie.

De dodelijke raid van een 24-jarige Amerikaan Mohammed Youssef Abdulaziz heeft een vijfde slachtoffer geëist. Een vijfde militair is overleden aan zijn verwondingen na de schietpartij van vorige donderdag.

Mohammed Youssef Abdulaziz opende eerst het vuur op een militair rekruteringscentrum in Chattanooga in het zuiden van de VS. Daarbij viel een gewonde.

Een half uur later opende hij het vuur in een tien kilometer verderop gelegen militair ondersteuningscentrum van de Amerikaanse marine. Vier mariniers werden doodgeschoten. Een vijfde marinier is nu overleden aan zijn verwondingen.

De dader werd donderdag doodgeschoten door de politie. De politie en de FBI onderzoeken of er een verband is tussen de schutter van Chattanooga en IS, maar voorlopig wijst niets op een link tussen de schutter en de terreurgroep.