Zeven cipiers aangehouden na ontsnapping Mexicaanse drugsbaron

Na de ontsnapping van de Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman uit de beveiligde gevangenis van Altiplano, zijn zeven cipiers aangehouden en opgesloten. Ze waren verantwoordelijk voor het cameratoezicht en zouden erg laat hebben gereageerd.

In het kader van het onderzoek naar de spectaculaire ontsnapping werden 22 penitentiair beambten ondervraagd, onder wie ook de gevangenisdirecteur. Zeven van hen zijn nu in staat van beschuldiging gesteld en opgesloten in de gevangenis.

De cipiers waren verantwoordelijk voor het cameratoezicht in de cel van Guzman op de avond van zijn ontsnapping. Pas 18 minuten nadat de drugsbaron niet meer in beeld was verschenen, zouden ze alarm hebben geslagen.

Volgens de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto is er maar één manier om de fouten te herstellen, namelijk door de voortvluchtige gevangene op te pakken.