"Bill Cosby betaalde jarenlang zwijggeld aan vrouwen"

De Amerikaanse acteur Bill Cosby heeft verschillende vrouwen jarenlang zwijggeld betaald om zijn buitenechtelijke affaires geheim te houden voor zijn vrouw. De krant New York Times heeft dat ontdekt in een verklaring die Cosby tien jaar geleden gaf tijdens een rechtszaak. New York Times kon de hand leggen op het document.

De 78-jarige Bill Cosby ligt sinds vorig jaar onder vuur omdat meer dan dertig vrouwen hem beschuldigen van aanranding. De komiek blijft alle beschuldigingen ontkennen. De meeste aantijgingen zijn intussen verjaard.

De Amerikaanse krant New York Times meldt nu dat Cosby in een verklaring tijdens een rechtszaak in 2005 toegegeven heeft dat hij verschillende vrouwen jarenlang zwijggeld heeft betaald om zijn affaires geheim te houden voor zijn echtgenote.

De verklaring dateert van 2005 toen een oud-werknemer van de Temple University in Philadelphia een rechtszaak tegen hem had aangespannen. De vrouw beweerde dat hij haar had gedrogeerd en daarna had misbruikt. Cosby bood aan om haar studies te betalen.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Cosby in de verklaring toegegeven had dat hij verdovende middelen had gegeven aan vrouwen om seks met ze te kunnen hebben. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen.

Meest gelezen