Boeing verliest metalen plaat op 1.800 meter hoogte

Vliegtuigbouwer Boeing heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd om hun toestellen van het type 777 na te kijken, nadat een Boeing 777 op 1.800 meter hoogte een metalen plaat had verloren. De plaat viel door het dak van een fabriek in Shanghai. Niemand raakte gewond.
Steve Campbell Photography
Archieffoto

Het incident gebeurde afgelopen maandag op een vlucht van Air France van Shanghai naar Parijs. Kort na het opstijgen verloor de Boeing op een hoogte van 1.800 meter een metalen plaat die het landingsgestel afdekt.

De plaat van 60 kilogram viel volgens Chinese media door het dak van een fabriek in Shanghai. Niemand raakte daarbij gewond. De vlucht van Air France ondervond geen hinder van het incident.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft hoe dan ook een waarschuwing gestuurd naar alle luchtvaartmaatschappijen en hen gevraagd om hun toestellen van het type 777 na te kijken. Wereldwijd zijn er meer dan 1.100 toestellen van dat type in gebruik.

"We werken nauw samen met onze klanten en hebben richtlijnen gegeven om het nodige onderhoud te doen", verklaarde een woordvoerder van Boeing. Voor de toestellen die nog in productie zitten, komen er aanpassingen.

Boeing verzekerde ook nog dat dit mankement het landingsgestel niet hindert en ook geen problemen oplevert voor de veiligheid.