Festival laat bezoekers betalen met bloed

Bezoekers van het UNTOLD Festival, in Roemenië, krijgen korting als ze bloed doneren. De campagne is bedoeld om bloed in te zamelen voor medische doeleinden. Maar ze past ook goed in het imago van de regio waar het festival plaatsvindt: Transsylvanië, bekend van de Dracula-legende.

Het UNTOLD Festival vindt plaats van 30 juli tot 2 augustus, op verschillende locaties in de stad Cluj-Napoca, in hartje van Transylvanië. De organisatoren verwachten meer dan 300.000 bezoekers.

Samen met het Nationaal Instituut voor Bloedtransfusie willen ze bloed inzamelen. In Roemenië geeft maar 1,7 procent van de bevolking bloed, wat veel lager is dan in andere Europese landen. Veel mensen geven trouwens alleen bloed om vrienden en kennissen te helpen.

Festivalbezoekers die graag een flinke korting - of zelfs een gratis ticket - krijgen, kunnen nog tot 24 juli terecht in de regionale en nationale transfusiecentra

lees ook