Grote hoeveelheden drugs in beslag genomen op Dour Festival

Op het muziekfestival Dour Festival in Henegouwen zijn de voorbije 5 dagen grote hoeveelheden drugs in beslag genomen. Het onder meer om 1.300 xtc-pillen, 690 lsd-trips en bijna 3 kilogram cannabis. De politie hield er intensieve controles.

De politie pakte ook 36 dealers op, van wie er één 250 xtc-pillen op zak had. Er werden ook 51 rijbewijzen werden ingetrokken van bestuurders die onder invloed van drank of drugs achter het stuur zaten.

Op vraag het parket is er dit jaar extra gecontroleerd op het Dour Festival omdat er vorig jaar een drugsdode viel. "En ik denk dat we niet moeten wachten tot er nog een drugsdode valt", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. "Jonge mensen, festivals en verdovende middelen: dat is een combinatie die zwaar uit de hand kan lopen en met de controles hopen we op een ontradend effect."

Ook de komende festivals plant de politie nog grootschalige controleacties. "Volgende week gaan we bijvoorbeeld ook intensief controleren op het gebruik en verkoop van verdovende middelen op Tomorrowland."