Steeds meer samenwonenden slaan aan het "scheiden"

In Vlaanderen wordt een sterke toename van het aantal "beëindigingen van samenleven" vastgesteld: 24.434 in 2014 of ruim 3.000 meer dan het jaar voordien. Dat schrijft De Zondag.
Reporters

In Vlaanderen waren er vorig jaar 46.894 personen die een verklaring van wettelijk samenwonen aflegden. In vergelijking met 2013 is dat een lichte stijging. Maar ook het aantal "beëindigen van samenleven" zit dus in de lift. De cijfers daarover werden opgevraagd door Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

"De laatste jaren daalt het aantal echtscheidingen, maar stellen we tegelijkertijd een forse toename van het beëindigen van samenleving vast", stelt Degroote in de krant. Volgens hem ligt de reden voor de hand. "Dit komt door de zeer eenvoudige manier om hiertoe over te gaan. In geval van akkoord kan je zelfs kosteloos gewoon een beëindiging laten vastleggen op de burgerlijke stand."

In Vlaanderen waren er vorig jaar 46.894 personen die een verklaring van wettelijk samenwonen aflegden. In vergelijking met 2013 is dat een lichte stijging.