Treinverkeer ondervindt geen hinder meer na ASTB-staking

Het treinverkeer ondervindt vandaag geen enkele hinder meer na de staking van gisteren van de machinistenvakbond ASTB. Dat is vernomen bij een woordvoerder van de NMBS. Zaterdagavond was er al bijna geen hinder meer, met slechts een kleine 5 procent van de treinen die afgeschaft waren door de staking.
Archieffoto

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) kondigde recent aan vanaf 18 juli tot eind augustus elke zaterdag van 3 uur 's ochtends tot zondagochtend 3 uur te zullen staken. De niet-erkende vakbond, die zegt een derde van de 3.800 treinbestuurders te vertegenwoordigen, eist betere loonvoorwaarden en werkomstandigheden.

De vakbond gaf zaterdagmiddag aan "verwonderd" te zijn dat er ondanks de staking toch nog zoveel treinen reden. "Het plan B van de NMBS heeft goed gewerkt", aldus de vakbond. "We gaan onze manier van handelen misschien herzien."

Het ASTB zal begin volgende week beslissen of het, zoals gepland, zal doorgaan met zijn acties en ook de komende zaterdagen in de zomervakantie nog zal staken.