AC/DC-drummer overtreedt voorwaarden van huisarrest

De drummer van AC/DC Phil Rudd is afgelopen weekend opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn huisarrest had overtreden door alcohol te drinken. Hij is intussen opnieuw vrijgelaten op borgtocht, maar krijgt bijkomende voorwaarden opgelegd.

De 61-jarige Rudd werd begin deze maand tot acht maanden huisarrest veroordeeld wegens drugbezit en omdat hij een vroegere medewerker aan de telefoon met de dood had bedreigd. Maar zaterdagavond werd hij opnieuw opgepakt en naar de cel gebracht omdat hij zich niet aan de voorwaarden van het huisarrest had gehouden. Rudd mag geen alcohol meer drinken, maar daar zou hij zich niet aan gehouden hebben.

De rechter besliste vanmorgen dat Rudd op borgtocht weer mocht worden vrijgelaten. Over twee weken moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen. De drummer kreeg daarnaast nog enkele bijkomende voorwaarden opgelegd. Zo zal hij voortaan drug- en alcoholtests bij de politie moeten ondergaan.

De rechter waarschuwde dat het huisarrest kan worden ingetrokken bij een nieuwe schending van de voorwaarden, waardoor Rudd de rest van zijn straf in de cel zal moeten uitzitten. Het is niet duidelijk of de drummer op lange termijn nog een toekomst heeft bij AC/DC. De Australische rockband treedt momenteel op met vervanger Chris Slade.