BBC en Alex Ferguson roken de vredespijp

De Schotse voetbaltrainer Alex Ferguson heeft na jaren in onmin met de BBC te leven, toegezegd om mee te werken aan een documentaire over zijn leven en werk. De ex-trainer van Manchester United heeft elk interview met de BBC geweigerd van 2004 tot 2011 omdat de zender in een documentaire zijn zoon Jason in een slecht daglicht had gesteld.

De Britse openbare omroep BBC heeft met veel trots aangekondigd dat de zender werkt aan een documentaire over het leven van de Schotse voetbaltrainer Alex Ferguson.

De 73-jarige Alex Ferguson is de meest succesvolle trainer in het Engelse clubvoetbal. Hij is de architect achter de vele successen van Manchester United van 1986 tot 2013.

Toen de BBC in 2004 in een documentaire zijn zoon beschuldigde van frauduleuze praktijken bij het verhandelen van voetbalspelers, blies Alex Fergussen alle bruggen met de zender op. Hij weigerde jarenlang met de BBC te praten. In 2011 werden de plooien gladgestreken.

Vandaag heeft de BBC bekendgemaakt dat de politieke journalist Nick Robinson samen met Ferguson een documentaire over het leven van de voetbaltrainer gaat maken. Het programma zal in het najaar uitgezonden worden.