Ferrari roept wereldwijd 2.600 wagens terug

Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari roept wereldwijd 2.600 wagens terug wegens foutjes in de airbags. De onderdelen zijn afkomstig van het omstreden Japanse bedrijf Takata.

Het probleem komt voort uit een mogelijke productiefout in een onderdeel van de airbags in ongeveer 2.600 wagens.  Het gaat om de auto's van 458 Italia van modeljaar 2015, 458 Speciale, California T, FF, F12 Berlinetta en het topmodel LaFerrari. Alllemaal recente modellen dus.

Een woordvoerder van Ferrari benadrukt dat het probleem niets te maken heeft met terugroepingen van andere constructeurs voor Takata-airbags. Die zijn omstreden, want defecten hebben geleid tot honderden gewonden en de dood van minstens acht mensen. In de VS worden daarom momenteel ongeveer 34 miljoen voertuigen teruggeroepen.

Ferrari, dat circa 7.000 voertuigen per jaar maakt, moet dit jaar vanonder de vleugels van moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles komen en een beursgang maken.