Hackers vallen website voor slippertjes aan

Het Canadese internetconcern Avid Life Media, dat verschillende datingsites beheert, is het slachtoffer geworden van een gegevensdiefstal. Hackers hebben onder andere gebruikersinformatie van de website voor buitenechtelijke affaires Ashley Madison bemachtigd.

Avid Life Media (ALM) bevestigde aan technologiewebsite Mashable dat er een hacking heeft plaatsgevonden. Het veiligheidslek zou intussen opnieuw gedicht zijn. Volgens een woordvoerder van de onderneming heeft Ashley Madison wereldwijd 37 miljoen leden.

Via de site kunnen getrouwde mensen op zoek gaan naar een buitenechtelijke affaire. "Life is short. Have an affair", is het motto van de site. Het is nog niet duidelijk hoe groot de buit aan klantgegevens is.

De hackersgroep "The Impact Team" zegt dat ze de volledige database van Avid Life Media heeft gekopieerd. De groep beschuldigt het bedrijf ervan zijn klanten te bedriegen. De belofte dat voor 19 dollar het profiel van een lid bij Ashley Madison volledig verwijderd wordt, zou een leugen zijn. Gegevens over betalingen zouden toch bewaard blijven.

De hackers dreigen ermee alle profielen van klanten met hun echte namen publiek te maken als ALM Ashley Madison en Established Men, een andere datingsite, niet offline haalt.