Koningspaar zet de feestelijkheden voor 21 juli in

Koning Filip en koningin Mathilde hebben in Bozar in Brussel het traditionele concert bijgewoond aan de vooravond van de nationale feestdag. Ook prinses Astrid en prins Lorenz waren aanwezig in de afgeladen volle Henri Le Boeufzaal. Daarna gingen de koning en de koningin nog naar het Bal National in de Marollen.
Nicolas Maeterlinck

Het concert in Bozar bestond uit twee delen. Eerst was er een concert door het Nationaal Orkest van België onder leiding van Hans Graf, en daarna begeleidde het orkest pianist Mateusz Borowiak, de derde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Piano 2013.

Op het Vossenplein, in de Marollen, hebben 17.000 mensen het al even traditionele Bal National bijgewoond. Hier lag het accent meer op een volkse sfeer, met op het podium artiesten zoals Nicole en Hugo, Lou and the Hollywood Bananas en Lange Jojo.

De nummers die werden gebracht, werden op het plein luidkeels meegezongen. Onder de aanwezigen veel gewone Brusselaars, maar ook de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) en zijn voorganger Freddy Thielemans (PS).