Lockheed Martin koopt Sikorsky Aircraft voor 9 miljard dollar

Het Amerikaanse Lockheed Martin neemt helikopterbouwer Sikorsky Aircraft over en betaalt daarvoor 9 miljard dollar (8,3 miljard euro). Het gaat om de grootste overname door Lockheed in twintig jaar tijd.

Lockheed Martin is nu al de grootste lucht- en defensiegroep ter wereld en bouwt onder meer F-16's. Het bedrijf ontstond in 1995 nadat Lockheed het bedrijf Martin Marietta had overgenomen voor 10 miljard dollar.

Sikorsky Aircraft is dan weer voornamelijk bekend van de Blackhawk-helikopter, het transportmodel bij uitstek voor de troepen van het Amerikaanse leger. Het bedrijf levert ook de presidentiële helikopter Marine One en de Sea King.

Door de overname zal Lockheed Martin zich nu ook kunnen toeleggen op helikopters. "Sikorsky past perfect bij Lockheed Martin en vult onze portefeuille van producten en technologieën voor luchtvaart en defensie aan", klinkt het bij de overnemer.

De overname zou ten laatste in het eerste kwartaal van volgend jaar rond moeten zijn.

Meest gelezen