Mendes: "Geen James Bond meer voor mij"

Na "Spectre" wil Sam Mendes geen Bondfilms meer maken. Dat heeft de regisseur, die ook "Skyfall" regisseerde, gezegd in een interview met de BBC. "Spectre" gaat eind oktober in wereldpremière.

"Ik had al nee gezegd tegen de vorige film, maar ik deed het dan toch, waarna mijn vrienden mij beschimpten. Maar nu, ik denk dat dit het is", zegt Mendes. "Ik denk echt niet dat ik die weg nog eens opnieuw kan bewandelen. Je moet al de rest aan de kant schuiven."

De regisseur is vijf jaar bezig geweest met "Skyfall" en "Spectre"."Het lijkt nu, ook al zijn we nog maar net klaar met filmen, één grote ervaring en het was een fantastisch levensveranderend iets", aldus Mendes, die naast de Bondfilms de laatste jaren bezig geweest is met het regisseren van theaterstukken.

"Spectre" is opgenomen in Londen, Mexico, Italië en Marokko. De cast en de crew telden in totaal meer dan 1.000 mensen. "Dat merk je gewoon. Dit is een grotere film dan "Skyfall". We hebben op meer locaties gefilmd. Het was een enorme onderneming."

"Spectre", met Daniel Craig in de rol van James Bond, gaat op 26 oktober in wereldpremière. Mendes moet hoge verwachtingen inlossen, want voorganger "Skyfall" deed het uitstekend aan de bioscoopkassa's.