Minstens 75 doden bij gevechten in Aden

Volgens Artsen Zonder Grenzen (AZG) zijn de voorbije dagen minstens 75 mensen omgekomen bij beschietingen door Houthi-rebellen in Aden, in het zuiden van Jemen. Zondag hadden plaatselijke autoriteiten het nog over 57 doden.
Regeringstroepen rijden door Aden.

"We kunnen tenminste 78 doden bevestigen, want we hebben ze gezien. De lichamen bevinden zich immers in het ziekenhuis", zegt Hassan Boucenine van AZG."Maar in totaal gaat het wellicht om een 100-tal doden, want in andere ziekenhuizen zijn nog eens 20 tot 30 doden geteld."

Er zouden ongeveer 200 gewonden zijn. Vier op de vijf slachtoffers zijn burgers. De beschietingen begonnen toen regeringstroepen probeerden om de stad weer in handen te krijgen. De meeste slachtoffers vielen in de residentiële wijk Dar Saad. De regeringstroepen van de verdreven president Abedrabbo Mansour krijgen steun van Saudi-Arabië en zouden nu weer het grootste deel van Aden in handen hebben (foto).

De rebellen controleren intussen de stad Sanaa en een groot deel van het noorden van Jemen.