NOS-indringer in beroep tegen zijn veroordeling

De 20-jarige NOS-indringer heeft aangekondigd dat hij in beroep gaat tegen zijn veroordeling van 2,5 jaar celstraf, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland gaat ook in beroep. Het OM had een gevangenisstraf van vier jaar jaar geëist.

De NOS-indringer drong eind januari het NOS-gebouw in het Mediapark in Hilversum binnen en gijzelde een beveiliger. Hij eiste zendtijd op televisie en kon even later overmeesterd worden door de politie.

De 20-jarige scheikundestudent werd begin deze maand veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie eiste vier jaar cel voor de jongeman.

De NOS-indringer heeft nu bekendgemaakt dat hij in beroep gaat tegen zijn veroordeling. Het OM gaat ook in hoger beroep.