Politie neemt toch deel aan nationaal defilé

De politie neemt morgen toch deel aan het defilé naar aanleiding van de nationale feestdag. Vorige week hadden de vakbonden nog gezegd dat ze liever géén agenten op het defilé zagen.

Vorige week hadden de vier erkende politievakbonden laten verstaan dat ze liever niet zouden deelnemen aan het defilé voor de nationale feestdag in Brussel. Met de terreurdreiging wilden ze de agenten niet blootstellen aan "een onnodig risico".

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zijn er echter voldoende veiligheidsmaatregelen op het defilé. Hij vindt dat het niet aan de vakbonden is om te oordelen over deelname aan evenementen.

Uiteindelijk zal de politie dan toch deelnemen aan het defilé, melden de vakbonden. 250 politiemensen zullen defileren voor de koninklijke tribune en nog eens 250 anderen zullen op het politiedorp op het Poelaertplein staan.