Radio 2 Zomerhit: dit zijn de genomineerden

Op 22 augustus reikt Radio 2 naar jaarlijkse gewoonte de Zomerhit uit. Een vakjury heeft in zes categorieën telkens vier kanshebbers genomineerd. Voor de Zomerhittrofee zelf kiezen de luisteraars wie genomineerd wordt. Het stemmen kan beginnen via de website van Radio 2.
© BMUSS
Vorig jaar was 2 Fabiola feat. Loredana de laureaat van de Zomerhit

De Zomerhit wordt dit jaar voor de 41e keer uitgereikt. Met de bekendmaking van de genomineerden is de stemming voor de zomerse muziekprijzen gestart.

Op de website van Radio 2 kunt u binnen elk van de zes categorieën uw favoriete genomineerde aanvinken, nog tot 21 augustus. Wie uiteindelijk per categorie de meeste stemmen achter zijn of haar naam heeft gekregen, wordt op zaterdag 22 augustus bekendgemaakt tijdens een liveshow.

Dit zijn de genomineerden in de verschillende categorieën.

Beste zanger

 • Bart Peeters
 • Paul Michiels
 • Stan Van Samang
 • Will Tura

Beste zangeres

 • Emma Bale
 • Lissa Lewis
 • Selah Sue
 • Slongs Dievanongs

Beste groep

 • De Geest
 • Lost Frequencies
 • The Scabs
 • Vaya Con Dios

Beste ambiance

 • Bart Kaëll
 • Christoff
 • De Romeo's
 • Steve Tielens

Doorbraak

 • De Geest
 • Emma Bale
 • Lissa Lewis
 • Tourist LeMC

Beste Nederlandstalig nummer

 • "Goeiemorgend goeiendag" - Stan Van Samang
 • "Koning Liefde" - Tourist LeMC
 • "Lepeltjesgewijs" - Bart Peeters
 • "Maan" - De Geest

Wie volgt 2 Fabiola feat. Loredana op?

Voor de Zomerhit zelf kiezen de Radio 2-luisteraars wie genomineerd wordt. Ook dat kan via de website van de radiozender. De eerste stemronde daarvoor duurt tot 14 augustus. Vanaf 17 augustus kunnen luisteraars dan kiezen uit een shortlist van vier kandidaten. Ook tijdens de show zelf op 22 augustus kan nog gestemd worden voor de opvolger van 2 Fabiola feat. Loredana, die vorig jaar de trofee wonnen voor het nummer "She's after my piano".

De Radio 2 Zomerhit vindt plaats op zaterdag 22 augustus om 20.30 uur op de zeedijk in Blankenberge en wordt live uitgezonden op Radio 2. Op zondag 23 augustus wordt de show uitgezonden om 20.30 uur op Eén. Geena Lisa presenteert.