Vier Italianen ontvoerd in Libië

Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat er vier Italianen zijn ontvoerd in Libië. Het viertal werkte er voor een internationale bouwfirma. "Er is meteen een crisiscel opgericht om de zaak op te volgen en om nauw contact te houden met de families en het bedrijf Bonatti (de werkgever)", meldt het ministerie nog.
LIBYA2014
(archieffoto luchthaven Tripoli)

De vier zouden ontvoerd zijn in de regio Mellitah ten westen van Tripoli, in de buurt van een complex van de Italiaanse olie- en energiegigant ENI.

Het ministerie meldt nog dat de Italiaanse ambassade in Libië al sinds 15 februari gesloten is en dat voor alle Italianen in het land de raad geldt dat ze beter het land verlaten. De toestand in Libië is sinds de val van het regime-Khadaffi erg onstabiel. In het oosten van het land is er een verkozen regering, maar die heeft weinig echte macht. In het westen is er een niet-verkozen regering die gesteund wordt door extremistische moslimmilities.