Vierjarig leukemiepatiëntje "trouwt" met haar favoriete verpleger

Een vierjarig meisje met leukemie zag haar droom in vervulling gaan toen ze met haar favoriete verpleger mocht "trouwen". Het ziekenhuis organiseerde haar droomhuwelijk, compleet met taart, ringen, bruidsmeisjes, roze speelgoedauto en roze bloemblaadjes.

Abby, een vierjarig meisje met kanker, stapte afgelopen week in het huwelijksbootje met Matt Hickling, één van haar verplegers in het Albany Medical Centre in New York. Het waren de collega's van Hickling die het huwelijk organiseerden.

In een video, massaal gedeeld en bekeken op Facebook, is de kleine Abby te zien in een witte prinsessenjurk. Met een boeket bloemen in de hand loopt ze met haar moeder naar het "altaar". Ze volgt het pad, geplaveid met rozenblaadjes, naar Matt die op haar wacht in een zwart tuxedo-shirt.

Abby vertelde haar moeder dat ze er telkens naar uitkijkt om door Matt verzorgd te worden. Ze vertrouwde haar ook toe dat ze graag met hem zou willen trouwen. Haar moeder liet er geen gras over groeien en lichtte Matt in over de huwelijksplannen van haar vierjarige dochter.

Die laatste twijfelde geen seconde en schoot meteen in actie. Samen met andere medewerkers van het ziekenhuis slaagde Matt erin om het huwelijk in slechts 24 uur te organiseren.

De bruidegom verklaarde aan Amerikaanse media dat het een geweldige huwelijksceremonie was. "Onze patiënt vroeg me schuchter om met haar te trouwen. Ik aarzelde niet om haar het jawoord te geven. Met een enorme knuffel en snoepringen beklonken we de deal". Op sociale media wordt Matt Hickling intussen geprezen als een held voor zijn grootmoedige gebaar.

lees ook