Warmste eerste jaarhelft ooit

In juni lag de gemiddelde temperatuur wereldwijd 0,88 °C hoger dan de gemiddelde temperatuur voor diezelfde maand, gemeten over de volledige 20e eeuw. Het vorige record dateert van 2014. De gemiddelde temperatuur in juni lag dat jaar 0,12 graden Celsius hoger. De cijfers komen van de Amerikaanse weerdienst NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Volgens de Amerikaanse weerdienst hebben we in 2015 ook te maken met de warmste eerste jaarhelft ooit. De waarnemingen van de NOAA gaan over de periode 1880-2015.  Gemeten van januari tot en met juni lag de gemiddelde temperatuur dit jaar 0,85 graden hoger dan gemiddelde termperatuur voor diezelfde periode in de vorige eeuw. Een eerder record dateert van 2010. Toen lag de gemiddelde temperatuur 0,09 graden Celsius hoger.