3 Spaanse journalisten verdwenen in Syrië

In Syrië zijn 3 Spaanse freelancejournalisten verdwenen. Mogelijk zijn ze ontvoerd, meldt de Spaanse krant El País. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het op de hoogte is van de situatie en dat er volop aan de situatie wordt gewerkt.
Aleppo (archieffoto)

De drie zijn op 10 juli vanuit Turkije de grens met Syrië overgestoken. Het laatste contact vond 2 dagen later plaats, zegt Elsa Gonzalez van de Spaanse journalistenbond. Er wordt van uitgegaan dat ze ontvoerd zijn.

De drie bevonden zich in de Syrische stad Aleppo. Diplomaten bevestigden dat het gaat om Ángel Sastre, Antonio Pampliega and José Manuel López, aldus nog El País. De drie zijn ervaren journalisten. Eerder werden nog al journalisten ontvoerd in het gebied, onder meer door IS. James Foley was een van hen; hij werd vermoord en er werd later een gruwelvideo van verspreid.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde "op de hoogte te zijn van de situatie" en wou verder enkel kwijt dat "eraan wordt gewerkt." Aleppo en omgeving zijn nog vrij chaotisch, meer wordt voor het grootste deel gecontroleerd door Al Nusra, een Syrische tak van Al Qaeda.