"Je moet een akkoord hebben over alles of je hebt geen akkoord"

De top van de federale regering onderhandelt ook vandaag nog over de begroting en de taxshift. Tussen het Te Deum en het begin van het defilé deze namiddag zijn er verschillende gesprekken geweest. Premier Charles Michel zegt dat het werk goed opschiet.
Premier Charles Michel komt aan voor het Te Deum.

"Er is een sterke politieke wil om de beste beslissingen te nemen", zegt Michel. "Er is een goede sfeer. Het gaat in de goede richting, dat is positief. Maar de jobcreatie en de sanering is een belangrijke en delicate uitdaging voor de toekomst, dus we willen ernstig werken en dat zullen we doen."

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) pleit ervoor ook nu ook al rekening te houden met de verdere jaren in de legislatuur van deze regering. "Ik denk dat het ook belangrijk is om te kijken wat we in 2017-18 en 2019 kunnen en moeten doen want dat zijn  budgettair nog heel moeilijk jaren. Het is wijs om dat ook in het achterhoofd te houden en te kijken hoe we dat kunnen oplossen."

Premier Michel heeft aan zijn ministers gevraagd om ook de volgende dagen nog vrij te houden. "Je moet een akkoord hebben over alles of je hebt geen akkoord. We moeten de laatste details bekijken en we zullen de volgende dagen nog hard werken."

Het is de bedoeling om voor het einde van de maand een akkoord over de begroting, de koopkracht en een verschuiving van de belastingen klaar te hebben.