"Ongezien grote wapenvondst" in Nederland

In Nieuwegein heeft de Nederlandse politie een "ongezien grote hoeveelheid" wapens gevonden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Er is sprake van pistolen en revolvers, handgranaten, automatische wapens en munitie. Er zitten 7 verdachten vast.
(archieffoto)

De ontdekking in Nieuwegein - net ten zuiden van de stad Utrecht - gebeurde in een opslagruimte. In kluizen in twee opslagboxen trof de politie zo'n 60 pistolen en revolvers aan, 9 handgranaten, 36 automatische wapens, een grote hoeveelheid munitie en een tiental kogelwerende vesten. 

Bij huiszoekingen zijn nog meer wapens, een zelfgemaakte fragmentatiebom, drugs, computers en auto's in beslag genomen, weet de NOS. De politie kreeg daarvoor bijstand van Defensie. Gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde apparatuur verborgen ruimtes ontdekken in de bodem en achter muren.

De vondst gebeurde in het kader van een onderzoek naar een groep verdachten die één of meerdere "mogelijk zéér ernstige delicten voorbereidden", zoals liquidaties in het criminele milieu. Zeven verdachten zijn door de rechter voor twee weken in bewaring gesteld. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaten.