Antwerpen ontvangt prinses Astrid voor Te Deum

In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen hebben prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz het Te Deum naar aanleiding van de nationale feestdag bijgewoond. Het was al zes jaar geleden dat er nog eens leden van de koninklijke familie aanwezig waren op het Antwerpse Te Deum.

Het Te Deum, de aankomst van het prinselijke paar en de korte militaire parade lokten enkele honderden kijklustigen naar de Handschoenmarkt, het pleintje voor de Antwerpse kathedraal. Onder hen zowel fans van het koningshuis als toeristen en toevallige voorbijgangers die nieuwsgierig een kijkje kwamen nemen.

Astrid en Lorenz werden er ontvangen door burgemeester Bart De Wever (N-VA) en gouverneur Cathy Berx. De plechtigheid werd voorgegaan door Antwerps bisschop Johan Bonny.

Een opmerkelijke aanwezige was de Chinese studente Zhao Dandan, die deze zomer op uitnodiging van de provincie Antwerpen elke dag een provinciaal evenement bijwoont en prinses Astrid mee mocht begroeten (zie foto bovenaan, nvr).

Het Te Deum is in Antwerpen net als op verschillende andere plaatsen in ons land een traditie op de nationale feestdag. Datzelfde kan ook gezegd worden van de herdenkingsplechtigheid aan het monument van de gesneuvelden in het Stadspark, waar burgemeester De Wever hulde bracht aan de oud-strijders en oorlogsslachtoffers.