Dries Van Noten vestigt bezoekersrecord in MoMu

In het ModeMuseum provincie Antwerpen (MoMu), in de Antwerpse Nationalestraat, is de expo "Inspirations" rond ontwerper Dries Van Noten afgesloten. De tentoonstelling lokte de voorbije maanden 96.731 bezoekers, een bezoekersrecord voor het museum. Volgens de directie gaat het zelfs om de best bezochte modetentoonstelling ooit in België.
PK

De expo "Inspirations" ging het niet zozeer om een overzicht van het werk van Driess Van Noten, maar veeleer van zijn creatieproces en artistieke inspiratiebronnen zoals Picasso, Rothko en Klein.

"Inspirations" was oorspronkelijk in nauwe samenwerking met Van Noten zelf gecreëerd voor het Parijse museum Les Arts Décoratifs, waar het vorig najaar al te zien was. Van Noten herwerkte de inhoud vervolgens wat naar een meer Antwerpse context. Voor het MoMu werd het de "meest ambitieuze tentoonstelling sinds de oprichting", onder meer omdat het interieur van het museum grondig omgebouwd moest worden om de expo een plaats te geven.

"De tentoonstelling is door de betrokkenheid van Dries Van Noten dé must see van het culturele seizoen geworden", vindt Kaat Debo, directeur van het MoMu. "We zijn hiervoor duidelijk beloond door de cultuurliefhebber."

De volgende expo in het MoMu, dat niet met een vaste collectie werkt maar des te meer ruimte biedt aan tijdelijke projecten, wordt "Footprint". Die vertelt het verhaal van de meest inspirerende en baanbrekende schoenen in de 20e en 21e eeuw, met modellen van onder meer Prada, Tom Ford en Jean Paul Gaultier. "Footprint" opent op 3 september, tot dan blijft het MoMu gesloten.