Gentse Feesten verwelkomden maandag 170.000 bezoekers

De Gentse Feesten waren gisterenavond aan hun vierde nacht toe. Maandag was een erg drukke dag, met om en bij de 170.000 bezoekers. De Lijn kon dankzij de albatros, het nieuwe extra lange tramstel, een nieuw record vestigen. Intussen heeft de feestenburgemeester elke dag een andere karwei op te knappen. Van dit en andere weetjes, een overzicht.
Het Sint-Baafsplein was goed gevuld voor de ploegvoorstelling van kampioen AA Gent.
  • Met ruim 40.000 tramgebruikers van de pendelparking Flanders Expo tot de Korenmarkt, verbrak De Lijn haar Gentse Feestenrecord. "Het was een ongelooflijke topdag voor ons", zegt Isabelle Colbrandt van De Lijn Oost-Vlaanderen. "Met de albatrossen (43 meter lange trams die 317 personen vervoeren) hebben we veel meer capaciteit."
  • Bijna 3.000 mensen maakten ook gebruik van de speciale feestenbussen voor gemeenten rondom Gent. Het stadsbestuur zet sinds enkele jaren met succes in op het gebruik van pendelparkings. Aan Flanders Expo is plaats voor 4.000 auto's. Om de vijf minuten rijdt een tram.
  • Op de brugdag maandag waren 170.000 bezoekers, tegenover 110.000 vorig jaar. De teller staat daarmee voorlopig op 560.000.  Er zijn nog geen noemenswaardige problemen gemeld.
  • Volksgezondheid stuurt controleurs op pad om na te gaan of het verbod op alcoholverkoop aan minderjarigen wel wordt nageleefd. Er werden 8 pv's opgesteld.
  • Vier illegaal in ons land verblijvende Tunesiërs, die in de buurt van Portus Ganda acht euro "parkeergeld" vroegen, maar niet wisten dat ze te maken hadden met een anoniem politievoertuig, werden opgepakt en aan de Dienst Vreemdelingenzaken overgemaakt.
  • De Gentse feestenburgemeester knapt dagelijks een karwei op in de feestenzone. Vanavond wordt dat het proper maken van toiletcontainers. Een verkwikkende nachtrust had feestenburgemeester Peeters maandag in het doorkijkhotel van de Cirq.