Hollywoodacteur Theodore Bikel (91) overleden

Hollywood rouwt om de Oostenrijks-Amerikaanse acteur Theodore Bikel. Bikel acteerde tijdens zijn carrière in meer dan 150 films en televisieseries en hij was ook een gerespecteerd theateracteur met rollen in onder meer "A streetcar named desire" en "The sound of music".

De Oostenrijks-Amerikaanse acteur Theodore Bikel is op 91-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Dat heeft zijn manager bekendgemaakt.

Bikel is geboren in 1924 in Wenen in Oostenrijk. Toen Oostenrijk eind de jaren dertig bezet werd door nazi-Duitsland vluchtte de familie via Palestina naar Londen. In 1954 verhuisde Theodore Bikel naar Amerika om er carrière te maken als film- en televisieacteur. Hij was ook heel actief op Broadway als theater- en musicalacteur en was ook een gerespecteerde folkzanger.

Bikel was te zien in films als "The fiddler on the roof", "The enemy Below", "I bury the living" en "My fair lady". Op het kleine scherm was hij te zien in populaire series als "Dynasty", "Falcon Crest", "Murder she wrote" en "Knight rider". In 2005 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.