Sea Life vangt eerste zeehondenpup van zomerseizoen op

Het Rescue Team van Sea Life Blankenberge heeft de eerste zeehondenpup van de zomer opgevangen. Het gaat om een zeehond van ongeveer vier weken oud. Het dier zou door uitputting aangespoeld zijn. Het werd gisteravond opgepikt door het reddingsteam.
archieffoto

"Het is een mannetje en weegt ongeveer negen kilo. Doorgaans is een pup rond de vijftien kilo en acht tot tien weken oud voordat het dier zonder moeder kan leven", zegt Manu Potin, hoofd dierenverzorging.

De aangespoelde pups blijven doorgaans drie tot vier maanden in Sea Life, tot ze opnieuw aangesterkt zijn en zelfstandig kunnen overleven.

Vorig jaar spoelde het eerste zeehondje rond dezelfde periode aan. In totaal zijn er vorig jaar 22 zeehondenpups opgevangen in Sea Life.