Wereldbank pompt 2 miljard in Nigeria

De Wereldbank gaat 2 miljard euro lenen aan het West-Afrikaanse land Nigeria. Het geld is bedoeld om het noordoosten van het land herop te bouwen. Die regio wordt al jaren geteisterd door de extremistische moslimterreurgroep Boko Haram.
De Nigeriaanse president met de Amerikaanse Buitenlandminister Kerry

Al jaren pleegt Boko Haram aanslagen in het noordoosten van Nigeria. Daarbij kwamen al honderden mensen om het leven, een miljoen inwoners zijn op de vlucht. Nigeria krijgt nu twee miljard in de vorm van een lening waarop het land de eerste tien jaar geen interest moet betalen.

"Het geld zal worden gebruikt om de infrastructuur ter plaatse te herstellen, maar er moet ook prioriteit worden gegeven aan de vele mensen die op de vlucht zijn geslagen", laat de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari weten.

Buhari - verkozen in maart dit jaar - is momenteel op bezoek in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Daar heeft hij gesproken met de Amerikaanse president Barack Obama over de strijd tegen Boko Haram.

De Nigeriaanse president pleegde ook overleg met vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie. De WHO gaat ruim 270 miljoen euro investeren in de strijd tegen malaria in Nigeria.