Amerikaanse tiener post nietsvermoedend foto's eerste Nirvana-optreden

De Amerikaanse Maggie Poukkula (19) heeft nietsvermoedend enkele foto's online gezet die foto's blijken te zijn van het eerste optreden van Nirvana in maart 1987 in Raymond, Washington. Haar vader Tony Poukkula zat met Kurt Cobain op school en speelde enkele nummers mee tijdens dat optreden.

Poukkala tweette vorige week enkele foto's met als bijschrift "Foto's van mijn vader en Kurt Cobain die samenspelen" (zie onderaan). Op dat moment bestond Nirvana uit Kurt Cobain, bassist Krist Novoselic en drummer Aaron Burckhard. Tony Poukkala, de vader van Maggie, zou tijdens het optreden minstens twee Led Zeppelin-covers meegespeeld hebben op gitaar.

Door Nirvana-fans werd Poukkala online attent gemaakt op de historische waarde van de foto's. "Ik had er geen idee van dat het foto's waren van het eerste Nirvana-concert", zegt Poukkala in een gesprek met het muziektijdschrift Rolling Stone. "Mijn vader heeft me de foto's een tijd geleden getoond, maar hij heeft nooit echt het volledige verhaal verteld. Ik besef het nu ook maar door alle artikels die erover verschijnen. Ik besefte niet dat het zo'n historisch moment was. Ik dacht dat het gewoon coole foto's waren van mijn vader en Kurt Cobain die samen aan het jammen waren." Poukkala vond de foto's in het exemplaar van haar vader van de biografie van Cobain.

Tijdens het eerste optreden zou Nirvana versies van "Heartbreaker" en "How many more times" van Led Zeppelin gespeeld hebben. De "Heartbreaker"-jam staat op de "With the lights out"-box uit 2004.