Apple boekt fors hogere winst dankzij iPhone-verkoop in China

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 10,7 miljard dollar. Daarmee ligt de kwartaalwinst 38 procent hoger dan een jaar eerder. Apple deed het vooral goed in China, ondanks de daar afkoelende economie.

De totale omzet van Apple lag in de drie maanden tot en met juni een derde hoger dan een jaar eerder op 49,6 miljard dollar (45,3 miljard euro). In China stegen de verkopen met maar liefst 112 procent, tot 13,2 miljard dollar.

In totaal bracht Apple afgelopen kwartaal 47,5 miljoen iPhones aan de man, 35 procent meer dan een jaar eerder. Verkoopcijfers van de Apple Watch, die vorig kwartaal werd gelanceerd, werden nog niet meegedeeld. Apple meldde enkel dat de lancering van de horloges als "succesvol" kan worden beschouwd.

De kwartaalcijfers van Apple liggen wel lager dan de analisten hadden verwacht.