Brusselse journalist Eric Vancoppenolle overleden na ongeval in de VS

In de Verenigde Staten is journalist Eric Vancoppenolle overleden. De 47-jarige Belg werd zondag gegrepen door een auto in Denver, in de Amerikaanse staat Colorado. De bestuurder had gedronken en pleegde vluchtmisdrijf, maar werd later ingerekend. Vancoppenolle overleefde het ongeval niet. Dat meldt Brusselnieuws.be, de werkgever van Vancoppenolle.

Vancoppenolle was een journalist met vele jaren ervaring. Hij werkte eerder bij onder meer Het Nieuwsblad, persagentschap Belga, Bozar en Woestijnvis. Hij was ook vier jaar reporter bij FM Brussel.

Het personeel van Brusselnieuws.be reageert verbijsterd. Vancoppenolle zou vandaag opnieuw aan de slag gegaan zijn na een vier weken durende rondreis met zijn vriendin in de VS.

Met Eric Vancoppenolle verliest de redactie van brusselnieuws.be een "gedreven collega, voor wie de adjectieven "warm" en "enthousiast" wel uitgevonden leken". Hij had een gave voor menselijk contact, zeggen zijn collega's.