Dodelijke zelfmoordaanslagen in noorden van Kameroen

In Maroua, in het uiterste noorden van Kameroen, zijn minstens 11 doden gevallen bij een dubbele zelfmoordaanslag. Twee meisjes hebben zichzelf opgeblazen op twee verschillende plaatsen in de stad. Vermoedelijk zijn de aanslagen het werk van de terreurgroep Boko Haram, die vooral in buurland Nigeria erg actief is.

De aanslagen werden gepleegd op de centrale markt van Maroua en in de drukke wijk Barmare. Naast de elf dodelijke slachtoffers zijn er ook 32 gewonden.

"Overal lagen uiteengereten lichamen en ledematen", beschrijft een Kameroense journalist. "De mensen hebben dat hier nog niet meegemaakt."

Het gaat om de tweede zelfmoordaanslag in tien dagen in Kameroen. Eerder deze maand pleegden twee vrouwen een aanslag in het dorp Fotokol, aan de Nigeriaanse grens. Daarbij vielen ook elf doden.

Het noorden van Kameroen is gedestabiliseerd door de burgeroorlog in buurland Nigeria, waar terreurgroep Boko Haram een streng islamitische staat probeert te vestigen. Onder meer Kameroen helpt Nigeria bij de strijd tegen Boko Haram, maar daardoor lijkt het land zich mede bloot te stellen aan aanvallen door de Nigeriaanse terreurgroep.

Meest gelezen