Huis in Herentals weer bekogeld met molotovcocktail

In Herentals is gisteravond een molotovcocktail naar een woning gegooid. De vader van een gezin van drie kon de brand zelf blussen, maar het is al de tweede keer in enkele jaren tijd dat iemand het huis in Herentals in brand probeert te steken met een molotovcocktail.

Rond 22 uur gisteravond, terwijl het echtpaar en hun kind op de bovenverdieping lagen te slapen, gooide een onbekende een fles met brandbare vloeistof tegen de voordeur van hun huis aan de Boerenkrijglaan in Herentals.

De brandende vloeistof liep onder de voordeur door naar binnen en zorgde daar voor een felle rookontwikkeling. De rookmelder die in de inkomhal van de woning hangt, is onmiddellijk afgegaan en heeft de bewoners gewekt. De man des huizes is meteen naar beneden gelopen en kon het vuur zelf doven, nog voor de brandweer ter plaatse was. Daardoor kon erger worden voorkomen.

Erger voorkomen

Door het incident is de houten voordeur beschadigd en zwartgeblakerd. Volgens de brandweer zijn de bewoners hier aan een ramp ontsnapt. Want door de brandbare houten voordeur zou het vuur zich razendsnel hebben kunnen uitbreiden en op die manier de hele woning in lichterlaaie kunnen zetten.

Het is al de tweede keer in enkele jaren tijd dat een onbekende met een molotovcocktail brand probeert te stichten in dezelfde woning. De politie onderzoekt de zaak en heeft de resten van de molotovcocktail meegenomen voor verder onderzoek.