Man overleeft blikseminslag en wint miljoen met loterij

Geluk heeft officieel een naam en een gezicht gekregen. Peter McCarthie is niet alleen een van de weinigen die een blikseminslag op zijn 14e kan navertellen, daarbovenop moet hij zich geen zorgen maken over zijn financiële toekomst, nadat hij bijna een miljoen euro heeft gewonnen met de lotto.

Om u een idee te geven. De kans dat iemand beide dingen overkomt, bedraagt statistisch gezien volgens wiskundeprofessor Sophie Leger 1 kans op 2,600,000,000,000.

Hij werd geraakt door de bliksem toen hij 14 was, tijdens een wandeling door het water in Nova Scotia. Zoveel jaar later mag hij de champagnefles bovenhalen om zijn lottowinst te vieren.

"Eerlijk gezegd had ik eerder verwacht om nog eens geraakt te worden door de bliksem", lacht geluksvogel Peter. Zijn "geluksgenen" heeft hij overigens al doorgegeven aan zijn dochter. Net als hij heeft zij ook al een blikseminslag overleefd.

Met zijn lottowinst is hij van plan om zijn vrouw op een tweede huwelijksreis te trakteren. De bestemming wordt wellicht Cancun in Mexico.

lees ook