PKK eist moord op twee Turkse agenten op

De Koerdische militante organisatie PKK heeft de dubbele moord op twee politie-agenten in het zuidoosten van Turkije opgeëist. De moord is een vergelding voor de zelfmoordaanslag op pro-Koerdische activisten in Suruç, afgelopen maandag. De PKK vindt dat het Turkse regime mee verantwoordelijk is voor die aanslag.

De precieze omstandigheden van de moord op de twee agenten zijn niet duidelijk, maar ze werden met schotwonden in het hoofd gevonden in een huis dat ze deelden in Ceylanpinar. Ceylanpinar ligt vlak op de grens en gaat over de grens over in de Syrische stad Ras al-Ayn.

Twee dagen geleden vielen nog 32 doden bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Suruç. Toen waren de slachtoffers pro-Koerdische activisten. Volgens de Turkse overheid zat terreurgroep IS achter die aanslag. De PKK acht het regime in Turkije mee verantwoordelijk.

IS vecht tegen Koerdische troepen in Syrië, net over de grens met Turkije. De dader van de aanslag in Suruç is intussen officieel geïdentificeerd: het is een twintigjarige Turk, afkomstig uit Adiyaman in het zuidoosten van Turkije.