Video met "lesbische Merkel" scoort op internet

Het nieuwe lesbienneblad "Straight" heeft een wel erg opvallende reclamecampagne bedacht. Het magazine heeft een clip gelanceerd waarin te zien is hoe een dubbelgangster van de Duitse kanselier Angela Merkel door een vrouw wordt omhelsd. De clip scoort goed op het internet.

Het tafereel speelt zich in een kamer af. "Merkel" staat aan een raam, een vrouw legt haar armen om haar heen. Op de achtergrond zijn radioberichten over Ierland te horen, waar een referendum onlangs de weg effende voor het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

De dubbelganger in het reclamefilmpje komt uit Polen. Meer laat het magazine er niet over los. "We wilden op de thematiek van het homohuwelijk inzoomen en mevrouw Merkel uiteraard winnen voor deze zaak", zegt een woordvoerster van Straight.

Van Merkel is bekend dat ze niet echt wild is van het homohuwelijk.