"Ik ben het beu te moeten horen dat ik een leugenaar ben"

Een Amerikaans gemeenteraadslid is gevraagd om ontslag te nemen, nadat hij zonder toestemming eigenhandig enkele zebrapaden had geschilderd in zijn eigen gemeente. Kan niet, vindt de politie, dat hem aanklaagt voor het vernietigen van eigendommen.

De maat was meer dan vol voor George Simolaris, een gemeenteraadslid van Billerica op 40 kilometer van Boston. De laatste weken kreeg hij van buurtbewoners de vraag wanneer er eindelijk iets zou gedaan worden aan de onduidelijke zebrapaden. "Voortdurend vroegen ze me dat, ik werd er ziek van", zegt Simolaris tegen CBS.

Hoewel er al een plan was om ze te verven, wilde hij niet langer wachten. Met een pot groene verf in de hand, ging hij recht op zijn doel af. "Omdat er niets gebeurde, kreeg ik te horen dat ik een leugenaar ben. En daar werd ik moe van", aldus het gemeenteraadslid. "Voor mij is verkeersveiligheid een van de belangrijkste zaken die er bestaan."

Maar hoe goedbedoeld ook, zijn daad kon op weinig waardering rekenen van zijn collega's en de politie. De groene verf was nauwelijks droog, of de poetsdiensten waren al aanwezig om de zebrapaden weer te verwijderen. "Het is niet zijn taak om dat te doen, het zou binnen enkele weken toch gedaan worden", reageert burgemeester John Curran.

De opruimkosten zullen overigens geheel voor rekening van het gemeenteraadslid zijn. De gevolgen van zijn goedbedoelde daad zullen hem 3.000 euro lichter maken. 

lees ook