"Jurassic World" stormt naar plaats 3 in lijst van meest succesvolle films

"Jurassic World" heeft "The avengers" ingehaald en staat nu op 3 in de lijst van films die wereldwijd het meest hebben opgebracht aan de bioscoopkassa's. Enkel "Titanic" en "Avatar" deden ooit beter.
Universal/XPOSUREPHOTOS.COM

"Jurassic World" is wereldwijd een kassucces voor filmstudio Universal. In een recordtijd -de film kwam begin juni in de zalen- heeft het nieuwe deel in de "Jurassic Park"-franchise meer dan 1,5 miljard dollar opgebracht: 1,520 miljard om precies te zijn (1,386 miljard euro).

"Jurassic World" steekt daarmee de superheldenfilm "The avengers" voorbij. Die film bracht in 2012 1,384 miljard euro in het laatje. De opbrengst van "Jurassic World" zal nog stijgen, want de dinoblockbuster met Chris Pratt en Bryce Dallas Howard loopt nog steeds in de zalen.

Maar "Titanic" (1,997 miljard euro) en "Avatar" (2,543 miljard euro) bedreigen, zal moeilijk worden, want het verschil met die films -allebei geregisseerd door James Cameron- is erg groot. Dat er een vervolg komt op "Jurassic World" lijkt intussen vrijwel zeker. Chris Pratt heeft alvast laten weten dat hij getekend heeft om ook in de sequel(s) mee te doen.